VBA kurser på alle niveauer – find dem online

Er du i forvejen super bruger af Microsoft Office pakken, men synes du at den har sine begrænsninger? Så burde du snuse lidt til Microsoft Visual Basic for Applications – også kaldet VBA.

Hvordan kan jeg bruge VBA på arbejdspladsen?

Hvis du ønsker en ensartet linje i virksomhedens eksterne såvel som interne kommunikation, kan du ved hjælp af VBA lave smarte præfabrikerede indstillinger og skabeloner som kan appliceres i de enkelte Microsoft Office installationer på de klienter som medarbejderne benytter.

Dette betyder, at du for eksempel kan lave om i standard indstillingerne i Microsoft Word, således at dine medarbejdere kun har mulighed for at vælge en bestemt skabelon når de skal oprette dokumenter. På den måde undgår du at medarbejderne forbryder sig imod det fælles layout som er foreskrevet i din design manual, og eksempelvis vælger andre skrift typer, størrelser eller farver.

Det samme gælder for Microsoft PowerPoint. Microsoft Visual Basic for Applications er velegnet til ensretning af Microsoft PowerPoint skabeloner, hvilket betyder, at dine medarbejdere kun får én skabelon at vælge imellem når de skal udarbejde Microsoft PowerPoint præsentationer.

VBA og Microsoft Excel

En anden nyttig funktion af Microsoft Visual Basic for Applications er muligheden for at skabe sine egne formler i Microsoft Excel. Dette er særdeles behændigt, hvis du sædvanligvis arbejder med tunge beregninger, som du er nødt til at udføre i flere trin hvis du skal benytte Microsoft Excels indbyggede standard formler. Med VBA kan du selv bygge dine beregnings modeller, og dermed spare tid i dit work flow samtidig med at du minimerer risikoen for fejl.

Hvis du ønsker at lære mere om hvorledes du ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications kan gøre hverdagen lettere for dig selv og andre, kan du med fordel tilmelde dig et kursus i VBA hos 4D – se alle de mange VBA kurser på 4d.dk

Posted in vba

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *