Stress symptomer kan forveksles med angst

26 juli 2019 Astrid Pedersen
Stress symptomer kan forveksles med angst

Stress er en ødelæggende og opslidende tilstand, som alt for mange mennesker desværre har oplevet på egen krop. For at undgå, at stress udvikler sig til en invaliderende sygdom, er det således vigtigt at holde øje med de mest udbredte stress symptomer.

Hvordan ved jeg, om jeg har stress?

Hvis du har mistanke om, at du er ved at udvikle stress, bør du holde øje med de klassiske symptomer herpå. Det, der ofte sker ved stress, er, at den stress ramte person ikke er opmærksom på kroppens signaler, og derfor blot negligerer disse.

Men det er vigtigt at være opmærksom på stress symptomer så som hjertebanken, åndenød, øget tendens til irritation (”kort lunte”), generel udmattelse og træthed, desorientering og vedvarende spændinger i kroppen. Disse symptomer kan nemlig være tegn på kronisk stress – og hvis de ikke behandles, kan sygdommen gå hen og blive rigtig skadelig for såvel din krop som for dit mentale velbefindende.

Stress eller angst – den vigtige forskel

Oplever du således alle – eller blot nogle af – oven for nævnte symptomer, bør du søge professionel hjælp. Ikke kun fordi det er vigtigt at tage hånd om din stress, men også fordi disse symptomer meget vel kan indikere en angst lidelse. Og så er det en anden form for behandling, som skal til.

Angst er nemlig ikke, på samme måde som stress, en forbigående tilstand, udløst af et urimeligt arbejdspres. Angst er en psykisk lidelse, og skal behandles som sådan. Dette betyder for eksempel, at du ikke kan kurere angst ved en midlertidig sygemelding – angsten vil finde andre kanaler, ad hvilke den kan manifestere sig. En angst ramt person vil kunne lære sig teknikker til at håndtere angsten, således at denne ikke tager overhånd og ødelægger hele tilværelsen.

Du kan læse mere om angst terapi og håndtering af angst på angstekspert.dk

Flere Nyheder