Spændende oplevelser på museer i Århus

Hvis turen går til Århus, har du og familien masser at se frem til. Århus har meget at byde på foruden Den Gamle By – for eksempel nogle af Danmarks mest inspirerende museer.

Hvor finder jeg de bedste museumsoplevelser i Århus?

Måske tøver du lidt med at løse billet til et museum, fordi du husker barndommens museums besøg som kedelige og langtrukne. Men sådan behøver et museum slet ikke at præsentere sig.

Et museum anno 2021 byder på spændende oplevelser og udfordringer for store og små. Nutidens museums personale består af dygtige og vidende formidlere som ved præcis hvad er skal til for at gøre museums stof spændende og vedkommende for alle.

Et moderne museum er langt fra fordums museer med endeløse udstillinger af oldtidsfund i glasmontre, og søger i stedet at præsentere datiden i et nutidigt perspektiv. Du vil på et museum kunne få et helt nyt perspektiv på den verden der omgiver os, og måske endda udvide din horisont med ny viden om jorden, verdensrummet, naturen, mennesket og andre centrale emner.

Science Museerne under Århus universitet er blandt de fremmeste når det gælder formidling af videnskabeligt og relevant stof. På Science Museerne kan du få helt unikke indblik i samtids relevante emner så som natur, miljø og klima, og du vil kunne lære nye ting som du kan bruge aktivt i forbindelse med samfunds diskursen.

Dine børn vil nyde godt af at kunne betragte nattehimlen gennem et professionelt teleskop på Ole Rømer Museet, eller ved hjælp af den smarte app tilhørende Science Museerne at lære om eksotiske planter og deres betydning for økosystemet i Århus Botaniske Have og Væksthusene. Og på Steno Museet kan hele familien få et unikt indblik i videnskabens rolle for samfundets udvikling gennem tiderne.

Du kan læse mere om Science Museerne på sciencemusserne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *