Lækre boller i karry til aftensmad i hverdagen

01 juli 2018 Astrid Pedersen
Lækre boller i karry til aftensmad i hverdagen

Hvis man arbejder fuld tid, kan det godt være så som så med at frigøre den tid, som skal bruges på at tilberede hjemmelavet aftensmad, i det travle skema. Skal man hente og bringe børn og købe ind på vej hjem fra arbejde, bliver det pludselig meget trangt, og man kan føle sig fristet til bare at nuppe en pizza på vejen hjem, eller varme en færdigret fra supermarkedet op i mikroovnen i stedet for at skulle svede over komfuret i timevis.

Boller i karry – i stedet for fast food og færdigretter

Fast food og færdigretter kan sagtens have sin eksistensberettigelse, hvis man er ekstra presset på tid. Men det bør dog ikke blive en hverdags foreteelse. Især ikke, hvis man som forælder ønsker at lære sine børn om værdien af det hjemmelavede måltid, hvad angår såvel sundhed og næringsværdi som økonomi. Det kan anbefales, at de lidt større børn får lov at hjælpe til med madlavningen, for at udvikle en bedre forståelse af, hvorledes mad frembringes. Derfor er det vigtigt, at man vælger en ret, som er forholdsvis hurtig og nem at lave, og hvor resultatet er velsmagende. På den måde får ungerne en succes oplevelse – og du sparer de penge, der ellers kulle være gået til dyr, færdiglavet mad.

Nem og billig aftensmad med boller i karry

Basis ingredienserne til boller i karry ligger ikke i den dyre ende, og er nemme at få fat på. Til bollerne anvendes hakket kalv og flæsk, lige som til frikadeller, samt, mælk, æg og mel. Sovsen består af fløde, blandet med karrypulver, som kan fås i alle supermarkeder. Og tidsmæssigt skal du ikke tage meget mere end højst halvanden time ud af kalenderen. Hvis du er smart, laver du en stor portion, og fryser den ned i mindre portioner – boller i karry kan sagtens gemmes og varmes op.

Find opskriften på boller i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/gammeldages-boller-i-karry 

Flere Nyheder