Lad et misbrugscenter hjælpe dig fri af din afhængighed

07 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du nysgerrig på dine muligheder for behandling af dit misbrug af eksempelvis hash, receptpligtig medicin eller alkohol? Så bør du tage et kig på et af de mange daske misbrugscentre.

Hvad kan behandles på et misbrugscenter?

Et professionelt misbrugscenter kan faktisk behandle alle former for afhængigheds betinget misbrug. Det drejer sig både om substans misbrug så som alkoholisme, pilleafhængighed og decideret narkomani, og så de afhængigheds typer som handler om eksempelvis spil, sex eller skærme.

Den eneste forskel på behandling af misbrug af forskellige typer er at behandling af substans misbrug typisk vil indledes med en afgiftning eller afrusning. Denne proces har til formål at rense den afhængigheds skabende substans ud af kroppen, således at den fysiske afhængighed er elimineret førend det terapeutiske forløb påbegyndes.

Hvori bestå en behandling af misbrug?

På et professionelt misbrugscenter vil en misbrugsbehandling bestå i et ugelangt forløb med intensiv terapi, såvel i grupper som på individuel basis.

Misbrugscenter

Under hele forløbet er deltagerne indlogeret på centeret uden adgang til piller, alkohol, stoffer eller lignende. Det er nemmere at fokusere på helingen og på ændring af de gamle mønstre når man er væk fra sine vante rammer, og ikke har diverse fristelser inden for rækkevidde.

I løbet af opholdet vil man til gengæld have mulighed for at snakke med en misbrugskonsulent på alle tidspunkter af døgnet. En misbrugskonsulent vil altid kunne relatere til misbrugerens situation idet han eller hun som oftest selv er tidligere misbruger og har gennemgået samme tur.

Når de fem ugers behandlings forløb er vel overstået, vil du altid blive tilbudt opfølgende møder med henblik på forebyggelse af tilbagefald. Og du kan vælge at have kontakt til den af de misbrugskonsulenter som er udnævnt til at være din sponsor eller mentor.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder