Kan en gulvafslibning hjælpe dig med pletterne?

Det er nemt at komme til at spilde en dråbe eller to fra kaffekoppen, ligesom rødvine slynges vel hurtigt rundt i glasset, når først alkoholen begynder at gøre sit indtog. Har du fået synlig pletter på dit gulv, kan du muligvis komme dem til livs med en gulvafslibning.

Rødvinspletter er nærmest umulige at få af trægulvet, og selvom du forsøger med alle de gode råd, du kan komme i nærheden af, så er det svært at fjerne pletten helt uden i stedet at efterlade en anden form for mærke. 

Er du træt af plettene, kan du overveje en gulvafslibning; det kan være vejen til et gulv, der er så godt som nyt.

Vælger du en gulvafslibning, kommer en gulvsliber ud til dit hjem med en stor slibemaskine, der ganske enkelt fjerne den øverste millimeter af gulvet overflade – og det gælder også små pletter og andre irriterende ting som skrammer og ridser. Når slibearbejdet er udført, skal gulvet behandles på ny, og her kan du overveje en efterbehandlingsteknik, der gør det så let som muligt at holde gulvet rent og pænt fremadrettet.

Når en gulvafslibning ikke er nok

Har du store pletter på gulvet, der er trængt langt ned i træet – altså længere end den øverste millimeter – så kan en gulvafslibning ikke klare arbejdet. Her har du i stedet brug for en gulvafhøvling, og det kræver, at dine gulve er massive.

Ved en gulvafhøvling fjernes op til 5 millimeter af gulvets overflade, og dermed burde det være muligt at komme selv de mest genstridige pletter til livs, ligesom man kan udligne niveauforskelle og ujævnheder i gulvet med en afhøvling. En gulvafhøvling afsluttes altid med en afslibning, der er langt finere, og det er gjort, er brædderne klar til at modtage en overfladebehandling som beskytter det mod pletter og skader fremadrettet – og forhåbentligt går der mange år, før det bliver nødvendigt med en ny afslibning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *