Hvad kan en fagforening hjælpe dig med?

I dag er en fagforening uanset hvilke faggruppe de henvender sig til meget mere end en forening der kæmper for arbejdsmodtagernes rettigheder overfor arbejdsgiverne. Det gør de selvfølgelig stadigvæk og de er også en vigtig spiller når det kommer til forhandlinger. Men i dag yder fagforeningerne også mange andre former for service, der er med til at forbedre lønmodtagernes arbejdsliv. 

En af de helt store er lønforsikring. Det er de færreste der kan klare sig i dag for knap 19.000 kr. før skat og det er derfor muligt at tegne en ekstra forsikring, hvis man er medlem af både en A-kasse og en fagforening. Det er en forsikring alt efter hvad du vælger der giver dig op til 80-90% af din nuværende lån i op til 2 år. Det betyder at du ikke behøver at bekymre dig om at skulle gå fra hus og hjem eller at skulle tage det første og bedste job. Du kan læse mere her https://kommunikationogsprog.dk/.

Karrieresparring og Netværk

I dag besættes omkring 50% af alle stillinger via netværk. Det er derfor vigtigt at have fokus på sit netværk, hvis man gerne vil have muligheden for at skifte job. Det kan jo enten være fordi man gerne vil videre i sin karriere eller fordi man er blevet fritstillet.

Af samme grund tilbyder fagforeningen også netværksmøder. Det kan være møder der alene har fokus på at netværke, men det kan også være mere indirekte via kurser og efteruddannelse, hvor man møder andre mennesker.

Samtidig udbyder fagforeningerne ofte karrieresparring. Det kan enten være råd og vejledning om hvordan du kommer videre i din karriere og hvad du evt. mangler af uddannelse eller erfaring for at komme videre. Det kan også være at du har brug for sparring på et mere personligt plan, selvom det stadig drejer sig om dit erhvervsliv.

Det er ofte rådgivere der selv har en lang karriere bag sig der yder rådgivning.