Hvad er hulmursisolering?

Hvad er hulmursisolering?

Har du købt et gammelt hus eller går du og overvejer en energirenovering, så har du sikkert hørt ordet “hulmursisolering”. Men hvad er det helt præcis, hvornår er det aktuelt og hvor mange penge kan man egentlig spare, hvis man hulmursisolerer?

Vi har taget en snak med Efterisolering Danmark (https://www.efterisoleringdanmark.dk/hulmursisolering), der har givet os et grundigt indblik i teknikken. Læs med her, og bliv klogere.

En effektiv besparelse

Hulmursisolering er en teknik, hvor man blæser isoleringsgranulat ind i det hulrum, der ligger mellem et hus’ ydervæg og indervæg. Det er den efterisoleringsform, der bedst kan betale sig i gå i krig med, fordi det er relativt billigt og udgiften er tjent hjem i løbet af få år.

Hvis dit hus er bygget inden 1980, så er der gode chancer for, at der ikke er isolering i din hulmur, og så er der mange penge at hente. Er huset bygget i løbet af 80’erne eller i starten af 90’erne, så er der isolering i hulmuren, men typisk kun 50-150 mm, og derfor kan der stadig være penge at hente ved efterisolering.

Hvad koster hulmursisolering?

En isolering af hulmuren koster ca. 5.000-10.000 kr. afhængigt af husets størrelse og mængden af isoleringsmateriale. Selve arbejdet tager ikke mere end en eftermiddag, og du vil knap bemærke, at håndværkerne har været der. Det eneste, der kræves er nemlig, at der bores et lille hul i murens fuge, hvor granulatet blæses ind. Efterfølgende lukkes det igen og i løbet af et par dage, vil du ikke længere kunne se det.

5.000-10.000 kr. kan umiddelbart lyde af meget, men du kan roligt regne med, at du kan spare 3.000 – 4.000 kr. om året på din varmeregning efterfølgende, og derfor er tilbagebetalingstiden kun 2-3 år.

Udover den lavere varmeregning er det desuden værd at tage med, at efterisolering ikke kun er en fordel i budgettet. Det giver også en langt højere komfort og et bedre indeklima.