Husblog: Sådan vælger du det rigtige trægulv

Et flot trægulv er noget, mange drømmer om. Der findes næsten ikke noget flottere end et ægte trægulv. Det giver virkelig boligen et smukt og indbydende udtryk.

Men hvilken type trægulv skal du vælge? Der findes mange træsorter og typer af gulve. Læs med her og få gode råd til at vælge det rigtige.

Vælg træsort til dit trægulv

Træsorter er der mange af. Nogle af dem, der typisk bruges til gulve, er: 1) Eg, 2) Fyrretræ, 3) Bøg, 4) Douglas gran, 5) Ask, 6) Valnød. Der er rigtig mange slags. Det er en god idé at udforske mulighederne. Så finder du nemmest frem til den træsort, der tiltaler dig mest. 

Du skal vælge sorten ud fra, hvilken nuance og udtryk du ønsker. Nogle af de helt lyse træsorter kan med fordel olieres og lakeres, så de får et lidt mørkere udtryk. 

Find den type trægulv, der matcher dine behov

Nu har du måske valgt en lækker træsort. Men hvilket type trægulv skal du vælge? Skal det være store og lange træplanker eller mindre træplanker f.eks. til et flot sildebensmønster?

Der er mange muligheder, og gulvet kan lægges på flere måder. F.eks. er det, der kaldes et flydende gulv, ideelt for nogle træsorter. Her ligger træplankerne på et underlag, der gør, at de kan forskydes lidt, som de udsættes for forskellige temperaturer. 

Læs mere om at vælge og lægge trægulv hos husblog.dk

Vedligehold dit trægulv med omtanke 

Et trægulv er et gulv, der kræver vedligeholdelse. Du skal vaske det med den helt rigtige træsæbe. Eventuelt sætte “dutter” under dine møbler, så gulvet ikke bliver ridset.

Hvis gulvet får ridser eller genstridige pletter, så kan det slibes eller afhøvles. 

Trægulvet skal efter en afslibning eller afhøvling igen behandles med olie, lak, lud eller voks. Det giver en ensartet overflade, der gør, at træplankerne holder sit flotte udseende i længere tid. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *