Har du en firmatelefon i din ansættelse ved et malerfirma i København?

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
Har du en firmatelefon i din ansættelse ved et malerfirma i København?

Da mobiltelefonen og specielt smartphonen blev alle mands eje, så var det ikke kun i det private, at folk udnyttede dem, det samme gjorde firmaer.

Man kunne nemt komme i kontakt med medarbejderne, når de befandt sig ude på farten, så man ikke skulle vente, før de kunne ringe fra en mønttelefon eller hjemme hos en kunde, når der skulle aflægges rapport eller fortælle, hvor langt man var nået.

Det blev faktisk et vigtigt arbejdsredskab, og det samme gjaldt, da en bærbarcomputer også var noget, som de fleste mennesker kunne få fat i. Computeren er ikke i samme omfang lige så udbredt som arbejdsredskab, som telefonen er det.

For man kan jo sige, at som maler i for eksempel et malerfirma i København, så skal man jo ikke bruge en bærbarcomputer så meget, som en arbejdstelefon kan være nyttig.

Men det skal da ikke kunne afvises, at nogle medarbejdere har sådan en arbejdscomputer, som de så kan bruge derhjemme sammen med arbejdstelefonen, hvis der bliver noget arbejde, som de skal lave hjemmefra som forberedelse til en given opgave – som de selvfølgelig bliver aflønnet for.

Når man så sidder derhjemme i de vante omgivelser, så er det let at forfalde til ens almindelige vaner, og måske har man mere den arbejdstelefon i hånden, end man har ens egen telefon, men må man så bruge den i samme omfang og på samme måde, som man må bruge ens egen telefon?

Der er skrappe regler på dette område, så selvom chefen måske ikke kan se noget problem i det, så hænger det blandt andet sammen med beskatningen af disse firmagoder.

Derfor lyder vores klokkeklare svar til dig, at når dine arbejdsopgaver begynder at overlappe til det private, så skal du overgå til din egen telefon for at være på den sikre side med loven.

Det samme gælder i det tilfælde, at du også har en arbejdscomputer derhjemme: brug den til arbejdsrelaterede opgaver og intet andet. 

Flere Nyheder