Gulvafslibning – hvilke forberedelser skal du gøre?

11 februar 2019 Troels Nielsen
Gulvafslibning - hvilke forberedelser skal du gøre?

En afslibning af dine gulve kan gøre underværker

Trægulve betyder meget for et rum. Lyse eller mørke nuancer kan lyse rummet op, eller give det et mere dæmpet udtryk. Du kan faktisk nærmest indrette dine rum efter, hvilke underlag du har. Når gulvene og møblerne spiller sammen, så får du et rum, hvor det er virkelig dejligt at opholde sig.

Men som du sikkert ved, så kan dine gulve blive slidte, og måske få lige lovligt meget patina, og så kan det være en god ide at give dine gulve en afslibning. Når du vælger den løsning, så er der dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, før arbejdet påbegyndes.

Afdækning

Når I arbejder med fagmænd, så benytter de naturligvis maskiner, som suger støvet op, mens der arbejdes. Det kan dog ikke helt undgås, at der kan lægge sig et ganske ganske tyndt lag støv hist og her. Derfor skal du huske at afdække godt med afdækningsplast.

Du kan også tildække åbninger med afdækningstape, så støvet ikke kan samle sig, hvor du ikke kan få det ud igen. Og endelig kan du faktisk også få afdækningsdøre, med lynlås, så de fungerer som almindelige døre, men uden at der kan komme støv igennem.

Du skal feje gulvet og evt. benytte plastisk træ

Du behøver ikke støvsuge gulvet, men det er vigtig at du fejer, så alle smådele er væk fra gulvet. Og hvis der er mindre huller i gulvet, eller mellemrum mellem stave eller planker, så kan du nemt lukke dem med plastisk træ.  

Rummet skal være helt tomt

Det er vigtigt at du tømmer rummer fuldstændigt, for ellers vil der være områder hvor der ikke kan slibes. Den eneste undtagelse kan være, hvis du har et meget tungt møbel, som ikke umiddelbart kan flyttes. Hvis du vælger at lade det stå, så skal du bare huske på, at der er et område, som ikke er slebet, hvis du en dag flytter møblet 

Glæd dig til dit gulv bliver slebet  – det ser nemlig godt ud.

Flere Nyheder