Gode råd til dig, der skal have lavet terrasse

02 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Skal du i gang med at lave en ny terrasse i din have? Måske du skal have udskiftet din nuværende terrasse med en ny flot træterrasse, der ser flot ud sammen med dit hus. Uanset hvilken type af terrasse, som du skal have lavet, så er der nogle ting, du skal være opmærksomme på. Læs med her, hvor vi har skrevet nogle gode råd til dig, om hvordan du får valgt en flot terrasse til dit hjem. 

 

 

1. Hvilket materiale skal din terrasse være af?

Der findes mange forskellige materialer, der kan bruges når man skal lave en terrasse.

En træterrasse ser godt ud med mange huse, fordi den passer godt til murstens- eller stenhuse. Den eneste ulempe er, at træ skal behandles med få års mellemrum, hvis du ønsker at bevare sin skønhed og holdbarhed. Træ er godt til altaner eller terrasser, der hænger over jorden, men ikke særlig godt, hvis din terrasse har direkte kontakt med jorden på grund af rådneproblemer. Læs mere om træterrasser via dette link: https://www.kun-terrasser.dk/ 

Du kan også få en terrasse, der er belagt med fliser. Det kan også passe til de fleste huse. Det er måske et mere omfattende projekt, fordi fliserne skal lægge symmetrisk og sikkert, så der ikke kommer snavs ned imellem fliserne. Derimod er der knap meget vedligeholdelse i fliser, som der er ved træ. Du kan få fliserens en gang om året, for at få bugt med algevækst eller andet skidt. 

 

2. Få målt din terrasse op

Det er en god idé at få målt din terrasse op, før du går ud for at købe materialerne. Hvis du ønsker en træterrasse, skal du sørge for, at den er lang nok til at rumme dine havemøbler, og der er  plads til at gå uden at gøre dem trange. En god bredde vil give folk plads til at bevæge sig rundt. Hvis du får en større terrasse, kan den opdeles i flere mindre terrasser. Fliser sælges normalt i firkanter, så sørg for, at længden af din terrasse er et lige antal gange denne størrelse.

Flere Nyheder