Find de rette produkter til ferien på dit lokale apotek

12 juni 2019 Astrid Pedersen
Find de rette produkter til ferien på dit lokale apotek

Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter, du skal bruge på ferien for at undgå dårlig mave, dehydrering, solskoldninger eller insektbid – så kan du med fordel lægge vejen forbi et apotek i nærheden.

Hvad kan jeg købe på mit lokale apotek?

Måske forbinder du mestendels apoteket med det sted, hvor du henter den receptpligtige medicin, som bliver ordineret og udskrevet af din praktiserende læge eller af en special læge. Dette er ganske rigtigt også en vigtig funktion, som apoteket opfylder. Men apoteket er andet og mere end blot et udleveringssted for medicin.

Ethvert veldrevet og velfungerende apotek er tilknyttet en eller flere farmakonomer, hvis opgave det er at rådgive og vejlede kunderne i forhold til deres medicin. En farmakonom, som udleverer receptpligtig medicin til en kunde, vil altid sikre sig, at kunden ved, hvorlede medikamentet skal indtages, og at vedkommende forstår lægens anvisninger.

Der ud over har du på dit lokale apotek adgang til et stort og velassorteret udvalg af håndkøbsmedicin og andre apotekervarer. Håndkøbsmedicin dækker blandt andet over milde smertestillende piller som for eksempel Panodil og Ipren, antihistaminer som Benadryl eller Benaday og diverse remedier mod forkølelse og maveonde så som næsespray og stoppende eller afførende piller. Der vil altid være en medarbejder til stede, som er kvalificeret til at rådgive dig i forhold til indtag af disse præparater – og fortælle dig, hvilke der virker imod hvad.

Ud over decideret medicin, er apoteket også leveringsdygtig i naturlæge midler og kosttilskud (for eksempel vitaminer og mineraler) samt diverse andre apotekervarer så som produkter til personlig pleje og hygiejne, prævention, solbeskyttelse, sårpleje og meget andet.

Du kan roligt regne med, at de produkter, du finder på dit lokale apotek, lever op til alle standarder og krav, og indeholder et absolut minimum af allergener og hormonforstyrrende stoffer. Du kan læse mere om apotekerne i Randers på https://randersjernbane.apotekeren.dk/ 

Flere Nyheder