Find de bedste priser på gulvafhøvling på Sjælland

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal lade dine slidte trægulve afslibe eller afhøvle? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvornår er det relevant med en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en metode til at fjerne en relativt stor del af et trægulvs overflade. Ved afhøvling af gulve skrælles op til en halv centimeter af overfladen, hvilket sker ved hjælp af en særlig maskine designet til formålet. En maskine til gulvafhøvling adskiller sig fra en gulvafslibning maskine derved at den i stedet for en roterende slibe rondel er forsynet med en valse på hvilken der er monteret små skarpe knivskær.

En gulvafhøvling er således en noget mere invasiv behandling end en gulvafslibning – og derfor skal der altid fagfolk på banen når et gulv skal afhøvles. Af samme grund bør du kun benytte dig af gulvafhøvling når det er den eneste måde hvorpå du kan få dit trægulv jævnt og ensartet på ny. Det er nemlig temmelig begrænset hvor mange gulvafhøvlinger et trægulv kan tåle i løbet af sit liv.

Du kan vælge at lade gulvene afhøvle hvis de eksempelvis er kapslet inde under et tykt lag lak eller fernis. Mange gulve af ældre dato er behandlet med tung, mørk lak, for at skåne gulvet, og fordi det var moderne med mørke gulve dengang. Men hvis du ønsker dig et smukt og lyst – måske lud eller sæbe behandlet – trægulv, er mærk fernis ikke lige sagen.

Med en gulvafhøvling kan du skrælle det grimme lag af gulvet, og et lækkert og friskt lag af trægulv vil åbenbare sig neden under. En gulvafhøvling er også velegnet til gulve som er blevet skæve eller bulede som følge af en vandskade.

Du kan læse mere om gulvafhøvling, og få et godt tilbud på professionel gulvafhøvling og efterbehandling hos et professionelt gulvfirma, på gulvafslibning-priser.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *