Få bedre udsigt med fastkarmsvinduer

18 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du en smuk udsigt fra dine vinduer, som du gerne vil nyde endnu mere, kan du overveje at få sat større vinduer i, i stedet for dem du har. Det kunne f.eks. være fastkarmsvinduer, som som regel er større vinduer, der som navnet antyder sidder fast og derfor ikke kan åbnes.

En tømrer kan ved hjælp af et diamantbor, nemt gøre plads til større vinduer i din væg. Der er derfor ingen grund til at begrænse sig til den type vinduer man allerede har, hvis man har lyst til en anden type eller form.

Få råd og vejledning

Uanset om du blot skal have udskiftet dine vinduer til samme størrelse eller ønsker at få større vinduer er det en god ide at få råd og vejledning af en professionel. Både får at sikre at vinduerne bliver korrekt sat i og ikke risikere at falde ud, men også fordi vinduer der ikke er sat i korrekt, ikke holder så længe og hurtigere skal udskiftes igen.

Du kan også få råd og vejledning i forhold til vedligeholdelse af dine vinduer. Vinduer af træ kræver lidt mere vedligeholdelse end vinduer med alurammer. Det er vigtigt at fugen som holder glasset fast ikke har huller eller revner. Hvis der er kan du risikere at der kommer fugt ind i vinduet og det kan “sprænge”, hvilke betyder at det skal udskiftes. Det er også en god ide at give hængslerne en omgang olie så vinduerne er nemme at åbne og lukke. Hvis det er svært at lukke vinduet kan det komme til at hænge skævt.

Husk også at få luftet ud så der ikke kommer fugt omkring vinduerne. Du skal som udgangspunkt lufte ud et par gange om dagen og du skal have gennemtræk i mindst 5-10 minutter, så luften kan blive godt udskiftet.

Flere Nyheder