Bisættelse på Bornholm: Hvad kan en bedemand bidrage med?

Hvis du står i en situation, hvor du lige har mistet et nært familiemedlem, så går der ikke længe før begravelsen eller bisættelsen skal planlægges. Det betyder også, at du sikkert skal have fat i en bedemand. Men hvad er det helt præcist, at en bedemand kan bidrage med i denne proces? Det kommer vi mere ind på herunder. 

Denne hjælp giver en bedemand til en bisættelse på Bornholm 

Hvis vi tager det fra en start, så kan en bedemand overordnet hjælpe med mange praktiske opgaver, der er omkring et dødsfald. Lad os derfor også lave en overskuelig liste herunder, som opremser meget af det, du typisk kan få hjælp til ved en bisættelse på Bornholm. 

– Bedemanden kan hjælpe med at planlægge bisættelsen og gennemføre de planlagte ting. 

– Bedemanden kan rådgive og orientere om alle omkostningerne ved bisættelsen. 

– Du kan få hjælp til, at dødsfaldet anmeldes til alt fra forsikringsselskabet, fagforening m.m. 

– Du kan få assistance til at ansøge om begravelseshjælp, enten ved sygesikring Danmark eller udbetaling Danmark.

– Du kan få bedemandens hjælp til gravsten, dødsannonce, bårebuketter m.m. 

– Du kan få hjælp til fragt og kørsel med kiste. 

– En sidste ting vi kommer ind på her er også, at bedemanden kan hjælpe med at dekorere kirken eller kapellet, som du måtte ønske det. Det kan være, den afdøde havde ønsker til valg af blomster eller lignende. 

De eksempler du har fået herover er blot nogle af de ting, som en bedemand kan hjælpe med ved en bisættelse på Bornholm. Hvis du skulle ønske hjælp til noget, som ikke er på listen her, så ræk endelig selv ud til en begravelsesforretning, du kunne tænke dig at bruge. For hvis du nævner præcis de ønsker, som du har til bisættelsen for din pårørende, så er chancerne ekstra store for, at de indfri dem.